Almere Dichtbij

Jan en Sanne Terlouw en de kracht van een verhaal

Almeerse debutant overhandigt managementboek aan Jan Terlouw (foto: B. Lammertink)

Almere Dichtbij

ALMERE – Op zondag 15 november komen de gasten van het literair festival Schrijversblock kletsnat binnen. Het stormt en het regent. Zij worden ontvangen bij Filmwijkers thuis. Jan Terlouw neemt managementboek in ontvangst van Almeerse debutant Marianne Kok.

Natuurkundige, politicus en schrijver Jan Terlouw en zijn dochter Sanne vertellen over hun samenwerking. Samen schreven zij zeven boeken. Ze dagen elkaar uit. Om en om schrijven ze een stuk van een verhaal. Dit kan omdat ze elkaar door en door kennen en er op vertrouwen dat diegene die een personage introduceert er ook voor zorgt dat dit personage in het verhaal tot zijn recht komt. Ze accepteren geen losse eindjes.

De kracht van een verhaal
Jan Terlouw vertelde zijn kinderen iedere avond een verhaal. Sanne kon niet zonder een verhaal inslapen. Toen ze klein waren vertelde Jan korte verhalen. Toen Sanne groter werd vertelde hij de avonturen van Stach, de Koning van Katoren. Jan Terlouw bedacht vaak op weg naar huis wat het volgende avontuur zou zijn. Hij illustreert de kracht van een verhaal aan de bezoekers van het Schrijversblock door even stil te zijn, en dan een prachtige openingszin van een verhaal te formuleren. Je kunt een speld horen vallen.

Almeerse debutant signeert haar boek voor Jan Terlouw
Jan Terlouw ontvangt een exemplaar van het managementboek van de Almeerse debutant Marianne Kok. Kok: ‘Ik ben zeer vereerd dat ik een exemplaar van mijn boek mag overhandigen aan Jan Terlouw. Hij is een inspiratie voor me. Ik heb al zijn boeken gelezen en ook voorgelezen aan mijn kinderen.’ Kok schreef een boek over organisaties die worden geconfronteerd met groei of juist krimp en levert inzicht om dit proces in goede banen te leiden. In dit boek heeft ze anekdotes over de humor in organisaties verwerkt, relevant onderzoek, en put ze uit haar praktijkervaring als adviseur en verandermanager bij grote bedrijven en instellingen in de dienstverlening.

Kok is bestuursvoorzitter bij Humanitas Almere en heeft al jaren te maken met een groeiend aantal aanvragen van Almeerders. Samen met 550 Humanitas vrijwilligers zet zij zich in voor meer dan 22 activiteiten op het gebied van eenzaamheid, opvoeden en opgroeien, detentie, thuisadministratie en verlies. Haar boek ‘Organisatiedissonantie, hebben wij dat?’ is onder andere verkrijgbaar bij Boekhandel Stumpel Almere.

 

Top